ویژگی کرم ضد آفتاب برای کودکان
بسیاری از ما با گرم شدن هوا و هجوم آوردن به بیرون از خانه، به فکر ضد آفتاب هستیم. با نزدیک شدن به فصل تابستان، معمولا کودکان وقت بیشتری را در خارج از منزل سپری میکنند. اما کودکان و نوزادان پوست بسیار حساسی دارند که بیشتر در معرض آفتاب سوختگی قرار دارد و احتمالا توسط مواد شیمیایی تحریک میشود. با توجه به این موضوع، ضد آفتاب کودکان چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
هنگام خرید بهترین ضد آفتاب برای کودک نوپا یا کودک خردسال، والدین معمولا به دنبال ضد آفتابهای مخصوص کودکان هستند. در واقع، ضد آفتابهای مخصوص کودکان با آنهایی که برای بزرگسالان ساخته شده است، تفاوت چندانی ندارند. با این حال، به دلیل حساس بودن پوست کودکان، مصرف ضد آفتابهای مخصوص میتواند گزینه بهتری برای آنها باشد.
آیا کودکان به ضد آفتاب مخصوص نیاز دارند؟
هدف از ضد آفتاب جلوگیری از آفتاب سوختگی و عوارض جانبی طولانی مدت ناشی از اشعه خورشید، مانند پیری زودرس و افزایش خطر سرطان پوست است. بیشترین آسیبهای ناشی از آفتاب در دوران کودکی اتفاق میافتد، بنابراین محافظت و مراقبت از پوست در دوران کودکی از اهمیت بیشتری برخوردار است. عملکرد ضد آفتابها برای کودکان و بزرگسالان یکسان است. به عنوان مثال، کرم ضد آفتاب با طیف گسترده SPF 30 برای کودکان همان سطح محافظت از کرم ضد آفتاب با طیف گسترده SPF 30 را برای بزرگسالان ایجاد میکند. بنابراین، مواد موثره موجود در آنها اغلب یکسان هستند.
بزرگترین تفاوت (علاوه بر بسته بندی زیبا) این است که ضد آفتاب کودکان با توجه به پوست حساس آنها ساخته شده است، بنابراین احتمال کمتری وجود مواد تحریک کننده و مواد شیمیایی در آنها وجود داشته باشد. همچنین، ضد آفتاب مخصوص کودکان معمولا در برابر آب مقاومتر هستند.
ضد آفتاب کودکان چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
سازمان غذا و دارو، ضدآفتاب را برای نوزادان زیر 6 ماه توصیه نمیکند. بهتر است پوست نوزادان با کلاه و لباس گشاد و آستین بلند پوشانده شود و یا حتی الامکان در معرض آفتاب قرار نگیرند. برای کودکان بزرگتر از 6 ماه، ضد آفتاب با SPF (فاکتور محافظت در برابر آفتاب) حداقل 15 توصیه شده است، اگرچه آکادمی پوست آمریکا استفاده از SPF 30 یا بالاتر را پیشنهاد میکند. به طور کلی، هیچ مزیت اضافی برای SPF های بالاتر از 50 نشان داده نشده است.
ضد آفتابهای معدنی، که حاوی مواد موثری مانند اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم هستند، بیشتر از سایر ضد انواع ضد آفتابها برای کودکان توصیه میشوند، زیرا برای پوستهای حساس تحریک پذیری کمتری دارند. آنها همچنین خطر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر را به حداقل میرسانند، زیرا این مواد معدنی به جای جذب در پوست، برای جلوگیری از اشعه فرابنفش خورشید در سطح پوست قرار میگیرند.
نکات ایمنی برای محافت کودکان در برابر آفتاب
سایر نکات مهم برای در امان ماندن کودک از مضرات اشعه آفتاب:
برای محافظت از کودک خود به اندازه کافی پوست او را به ضد آفتاب آغشته کنید. به تمام نقاطی که احتمال برخورد اشعه خورشید به آنها بیشتر است (مثل گوشها) ضد آفتاب بزنید.
حتما کرم ضد آفتاب را مرتبا و حداقل هر ۲ ساعت یکبار تجدید کنید. برای کودکان زیر ۶ ماه، بیشتر از ۲ ساعت نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرند.
به یاد داشته باشید که حداقل ۳۰ دقیقه قبل از اینکه کودک در معرض آفتاب قرار بگیرد، به پوست او ضد آفتاب بزنید.
در هر شرایطی از ضد آفتاب استفاده کنید، حتی اگر هوا ابری باشد. ابرها تمام اشعه ماورا بنفش را که ممکن است به کودک شما آسیب برساند، جذب نمیکنند.
ساعاتی از روز که تاثیر تششعات خورشید به حداکثر میرسند (حدود ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر)، از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید.
نوزادان شیرخوار به جای قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای تامین ویتامینD مورد نیازشان، باید مکمل ویتامین D دریافت کنند.